İspanya'da muz konteynerlerinde 6 ton kokain ele geçirildi

İspanya'da muz konteynerlerinde 6 ton kokain ele geçirildi

İspanya'da muz konteynerlerine saklanmış 6 ton kokain bulundu. İspanyol polisi yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinden yapılan uyuşturucu ticaretini maskelemek için bu yolun kullanıldığını belirtti.

İspanyol polisi muz konteynerlerinde ülkeye sokulmaya çalışılan altı tona aşkın kokain ele geçirdi. Malaga’da yapılan operasyonda muz demetlerinin arasında gizlenmiş uyuşturucu ile ilgili olarak 16 kişi tutuklandı.

İspanya polisi, şüphelilerin Latin Amerika ülkelerinden yapılan uyuşturucu ticaretini maskelemek için Kosta Rika’dan muz ithal eden bir firmayı kullandıklarını açıkladı.

Ayrıca 20’den fazla ev ve iş yerine düzenlenen baskınlarda 300 bin eurodan fazla nakit paraya, silah ve lüks araçlara el konulduğunu duyuruldu.

Operasyonun, Portekiz ve ABD polisi ile birlikte bir yıldan beri süren bir soruşturmanın sonucu olarak yapıldığı bildirildi.

euronews’in haberinde, İspanyol polisi, Nisan ayında Algeciras limanına muz taşıyan bir nakliye konteynerinde yaklaşık 9 ton kokain yakaladığı bilgisi de yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.