İsmet Yılmaz: Bakanlık tarafından açığa alınmış yaklaşık 500 öğretmen var

İsmet Yılmaz: Bakanlık tarafından açığa alınmış yaklaşık 500 öğretmen var

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soruları yanıtladı.

ANKA’nın haberine göre, 400 bin öğretmen ataması talebi olduğunu söyleyen İsmet Yılmaz, “‘Fakat siz şu anda 25 bin öğretmen ataması yapıyorsunuz, 150 bin yapın’. 150 bin yapalım ama devletin ekonomisi var” diye konuştu. Yılmaz, açığı ücretli öğretmenlerle kapattıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alınan 500 öğretmen olduğunu aktaran Yılmaz, “Şu anda bakanlığımız tarafından açığa alınmış yaklaşık 500 civarında bir öğretmenimiz var. Ancak bunun dışında valilikler tarafından da açığa alınmış 3 bine yakın öğretmenimiz var” dedi.

Yılmaz, açığa alınan öğretmelerle ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü ve valiliklerin çalışmalarını sonlandırmasını istediğini dile getirdi. Yılmaz, “Bir görüşe varırlarsa bize bildirsinler ki hem açıkta olan öğretmene ücret ödüyoruz, üçte ikisini ödüyoruz maaşının, hem de öğretmen olmadığı için yerine bir de ücretli öğretmen görevlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.