İŞKUR'un Yüksekova'da yeterince duyurmadığı alımın kurası yarın

İŞKUR'un Yüksekova'da yeterince duyurmadığı alımın kurası yarın

İŞKUR, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Yüksekova'da yaptığı alımlar için yeterince duyuru ve ilan yapmıyor. Üstelik bu ilk değil.

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Yüksekova'da işe alınacak 600 kişi için ilçede yeterince ilan ve duyuru yapmıyor olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. İŞKUR'un genel ilanlarını vatandaşların okuma şansı olmuyor. İŞKUR Hakkari İl Müdürlüğü, il ve ilçelerdeki basın yayın kuruluşları ile gerekli iletişimi sağlayıp duyuru ve ilan yaptırmıyor. Gerek sokakta gerekse basın, yayın mecralarında tüm vatandaşların haberdar olacağı şekilde ilan ve duyuru yapılmamasına rağmen son alımdan kendi imkanları ile haberdar olan binlerce kişi başvuru yaptı.

KURA ÇEKİMİ YARIN

Yüksekova Belediyesi, Yüksekova Esendere Belde Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve Köylere hizmet götürme birliğine alınacak 600 kişi için kura çekimleri, yarın (3 Haziran Pazar günü) saat 10.00'da İlçe Gençlik ve Spor merkezinde yapılacak.

Konuyla ilgili görüştüğümüz İŞKUR yetkilileri gerekli duyuruları yaptıklarını savunurken, ilanın nerelerde yapıldığı ve hangi mecralarda yer aldığı konusunda bilgi vermekten kaçındı. Seçim öncesi işsizliğin had safhaya ulaştığı bir dönemde ihtiyaç sahibi işsizlerin yeterince haberdar edilmemiş olması vatandaşların tepkisine neden oldu. 

Yüksekova Haber Portalına ulaşan bazı başvurucular işe alımı akrabalarından duyduklarını belirtirken başvuramadığını belirten bazı okuyucularımız ise alımın belli kesimler için seçim yatırımı şeklinde yapıldığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum