IŞİD'lilerin geri gönderilmesine başlandı

IŞİD'lilerin geri gönderilmesine başlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta açıkladığı IŞİD'lilerin geri gönderilmesine başlandı. Bakanlık Sözcüsü, "İşlemi tamamlanan ABD'li bir yabancı terörist savaşçı Türkiye'den sınır dışı edildi" diye konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, iade edilmesi gündemde olan IŞİD’lilerle ilgili açıklama yaptı. Çataklı, “İşlemi tamamlanan ABD’li bir yabancı terörist savaşçı Türkiye’den sınır dışı edildi” dedi.

Geri gönderme merkezlerinde Almanyalı yedi IŞİD’linin de seyahat programlarının yapıldığını belirten Çataklı, “14 Kasım’da sınır dışı edilecekler. Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan Alman uyruklu bir yabancı terörist savaşçı için sınır dışı süreci işletildi, Danimarka uyruklu bir yabancı terörist savaşçı ise adli süreç işletilerek gün içerisinde ülkelerine gönderilecek. Dolayısıyla bugün 3 yabancı terörist savaşçının ülkemizden çıkışları sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.