IŞİD'in üs olarak kullandığı cami vuruldu

IŞİD'in üs olarak kullandığı cami vuruldu

IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'ne örgütün üs olarak kullandığı bir camiyi vurdu. En az 16 militan öldürüldü.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye’de Deyrül Zor’a bağlı Hajin ilçesinde, IŞİD’in komuta merkezi olarak kullandığı bir caminin hava saldırısıyla vurulduğunu açıkladı.

Açıklamada, camide bulunan ağır silahlı 16’dan fazla IŞİD militanının hava operasyonunda öldüğü belirtildi. Öldürülen IŞİD’lilerin camiyi koalisyon güçlerine karşı planlanan saldırılarda komuta üssü olarak kullandığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “IŞİD’in masun sivillerin canını hiçe sayarak saldırı yasağı bulunan yapıları kullanmaya devam ettiği” ifade edildi.

Fırat Nehri üzerinden kurulu olan Hajin Irak sınırına 30 kilometre mesafede ve IŞİD’in ülkedeki son sığınakları arasında bulunuyor. 2014’te Irak’ta Musul ve Suriye’de Rakka gibi büyük kentler başta olmak üzere Ortadoğu’da geniş bir bölgeyi işgal eden IŞİD, 2018 sonu itibariyle elindeki yerleri neredeyse tamamen kaybetti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.