IŞİD'in Musul ve Kerkük'teki saldırıları arttı

IŞİD'in Musul ve Kerkük'teki saldırıları arttı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Güvenlik Konseyi: IŞİD'in Musul ve Kerkük'teki saldırıları arttı. Muhtarlar ve elektrik santralleri hedef alınıyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Güvenlik Konseyi, ‘IŞİD’in Kerkük ve Musul’da saldırılara yoğunluk verdiğini’ açıkladı.

Kürdistan Güvenlik Konseyi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, IŞİD’in geçen ay Kerkük ve Musul çevresinde gerçekleştirdiği saldırılara değinildi; örgütün iki kentin çevresinde bomba yüklü araçları patlatılmasının yanı sıra sivillerin ve güvenlik görevlilerinin hedef alındığı saldırıları artırdığı ifade edildi.

Örgütün, söz konusu il sınırları içerisindeki köylerde muhtarlara defalarca saldırdığı belirtilen açıklamada, elektrik santrallerinin de hedef alındığı kaydedildi. Buna göre, IŞİD geçen ay bomba yüklü beş aracçla sivil ve güvenlik güçlerini hedef aldı, iki bombalı saldırı da etkisiz hale getirildi.

13 Ekim’de ise Kerkük’ün Mahmudiye Mahallesi’nde düzenlenen saldırıda altı kişinin yaralandığı, Geyyare yakınlarındaki bir patlamada da 10 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı ifade edildi. Geçen ay Musul ve Kerkük’te beş bomba yüklü aracın patlatılması ve 40 yere döşenen mayının patlatıldığı belirtildi.

Buzzfeed sitesi geçen hafta yayımladığı bir haberinde, IŞİD’in Kerkük, Musul, Havice ve Mahmur’un farklı bölgelerinde Ağustos ayında 70, Eylül ayında 80, Ekim ayında da 90 saldırı gerçekleştirdiği belirtilmişti. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.