IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadınlar Fransız Lafarge'ı davaya hazırlanıyor

IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadınlar Fransız Lafarge'ı davaya hazırlanıyor

IŞİD'in elinden kurtulan bir grup Ezidi kadın IŞİD'e parasal destek sağladığı suçlamasıyla Fransız Lafarge firmasını dava ediyor. Lafarge hakkında IŞİD'e ödeme yapmak iddiası ile başka bir soruşturma da yürütülüyordu.

IŞİD’in Irak’ta kaçırdığı ve cinsel şiddete maruz kalan bir grup Ezidi kadın Fransız çimento firması Lafarge’ı dava etti. Ezidi kadınlar Lafarge’ı IŞİD’e parasal destek sağlamakla suçluyor.

Lafarge hakkında hali hazırda Suriye’nin kuzeyindeki fabrikasını 2011-14 yılları arasında açık tutabilmek için terör örgütü IŞİD’e ödeme yapmak iddiası sebebiyle resmi bir soruşturma da yürütülüyordu.

Kadınların avukatları bu soruşturmanın sivil kanadı olmak istediklerini belirtti. 2014 Ağustos ayında Irak’ın kuzeyinde yaklaşık 7000 Ezidi kadın ve kız çocuğu IŞİD tarafından kaçırıldı. Musul’a götürülen kadınlar burada işkence ve cinsel şiddete maruz bırakıldığı belirtiliyor. (Kaynak: euronews)

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.