IŞİD'e gitti babası kurtardı!

IŞİD'e gitti babası kurtardı!

IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden Melis Atıcı, Hollanda'da mahkemede tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. Baba Atıcı, kızının artık pişman olduğunu söyledi.

Faruk Atıcı, kızı ve 5 aylık bebeğini kurtarmak için verdiği çabayı Hollanda Televizyonu’na (NOS) anlattı. 20’li yaşlardaki Melis, erkek arkadaşı Yusuf’un IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmesiyle giderek radikalleştiğini belirterek, “Cennete gideceğim” diyerek Hollanda’daki evinden kaçıp, Suriye’ye geçti. Faruk Atıcı polise haber verse de aile uzun bir süre kızlarıyla bağlantı kuramadı.

Hava operasyonları sırasında öldürülen, ‘Yusuf’ adlı cihatçıdan erkek çocuk sahibi olan Melis, ailesini arayarak Hollanda’ya dönmek istediğini söyledi. Genç kadını, bebeği ile birlikte insan kaçakçılarının yardımıyla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalıştı fakat sınır bölgesinde Kürt gruplar tarafından yakalanarak, bebeği ile birlikte Suriye’nin kuzeyinde Kürtler’in denetimindeki bir kampa götürüldü.

Kamptaki diğer kadınlarla beraber Lahey Hükümeti’nden yardım isteyen genç kadına herhangi bir Hollanda temsilciliğine bizzat başvuru yapması gerektiği iletildi. Suriye’de Hollanda temsilciği bulunmadığı için Faruk Atıcı kızını kendi kurtarmaya karar verdi.

KİMİ ZAMAN AT SIRTINDA KİMİ ZAMAN YAYA TÜRKİYE’DEN IRAK’A, ORADAN DA SURİYE’NİN KUZEYİNE…

Atıcı Türkiye’ye giderek insan kaçakçıları ile iletişim kurdu. Kimi zaman tekne ve taksi kimi zaman da at sırtında veya yaya Türkiye’den Irak’a, oradan da Suriye’nin kuzeyine vardı. Kızının tutulduğu kampı bulan Atıcı, Kürt yetkilileri ikna ederek, Melis Atıcı’nın serbest bırakılmasını sağladı.

Faruk Atıcı, kızıyla karşılaşma anını, “Çok güzel bir andı” diye anlattı.

Daha sonra gece yarısı baba, kız ve 5 aylık bebek insan kaçakçıları eşliğinde at sırtında Suriye’den Irak’ın kuzeyine gitmek için yola çıktı. Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentine ulaşan Atıcı ile kızı ve torunu, doğruca Hollanda Konsolosluğu’na gitmiş ancak konsolosluk, gerekli seyahat belgelerinin düzenlenebilmesi için anne ve çocuğa DNA testi yapılmasını istendi.

Melis ve bebekten alınan DNA örnekleri, test için Hollanda’ya gönderildi. Bu arada Faruk Atıcı ile kızı ve bebeği, “Herhangi geçerli bir belge olmadan, kaçak yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle” Irak makamlarınca tutuklandı.

‘NE TUVALET NE YATAK VE BATTANİYE’

Atıcı ve kızı ile bebeği farklı cezaevlerine kondu. Bir koğuşta 75’ten fazla kişiyle birlikte kalan Atıcı “Ne duş ve tuvalet vardı ne de yatak ve battaniye” diyor. Atıcı cezaevi koşullarının ağır olduğunu belirtirken, “Mahkumlar her gün dövülüyor, genç çocuklara tecavüz ediliyordu” diye belirtti. İki ay sonra DNA sonuçlarının gelmesiyle, Hollanda’nın Erbil Konsolosluğu’nun gerekli belgeleri hazırlaması üzerine baba-kız ile bebek serbest bırakıldı. Melis Atıcı, yaklaşık 6 ay önce Amsterdam Schipol Havalimanı’nda, “terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle” gözaltına alındı. Vught Cezaevi’nde özel bir hücreye konulan Melis Atıcı, pazartesi yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Faruk Atıcı, kızı ve torununu Hollanda’ya getirmek için verdiği mücadele için, “Aslında yaptığım delilikti. Ölebilirdim de” dedi. Suriye’ye giderken yolculuğunun cennetle sonuçlanacağını düşünen kızının artık pişman olduğunu söyleyen Atıcı, oğluna duyduğu sevginin onu iyileştireceğine ve yeniden normal bir hayat sürmesine yardımcı olacağına inanıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.