IŞİD'de çözülme: Teslim oluyorlar

IŞİD'de çözülme: Teslim oluyorlar

Irak'ın Telafer bölgesindeki IŞİD operasyonu sürüyor. Sadece son iki günde 200 IŞİD militanı peşmergeye teslim oldu.

Irak ordusunun Telafer çevresindeki IŞİD operasyonu sürerken, örgütün çok sayıda militanının son günlerde teslim olduğu belirtiliyor. Buna göre, sadece son iki günde yaklaşık 200 IŞİD üyesi peşmergeye teslim oldu.

Erbil’den yayın yapan Rûdaw sitesinin haberine göre çok sayıda IŞİD’ci de peşmerge mevzilerine düzenledikleri saldırılarda öldürüldü.

Peşmerge Güçleri 12. Tugayı’ndan Yarbay Semedar Zebari, son olarak dün Sehil el Malıh köyü yakınlarında IŞİD’e düzenledikleri operasyonda örgütün altı üyesinin öldürüldüğünü söyledi. Zebari, “Canlı bomba olan iki örgüt üyesi üzerlerindeki bombaları infilak ettirdi” dedi. Zebari, operasyonda peşmergenin kayıp vermediğini de ekledi.

Dicle Batı Cephesi’ndeki Ayaziye bölgesinde de dün gece örgütün peşmergeye düzenlediği saldırının ardından çatışma çıktı; beş IŞİD’li öldürüldü 12’si yakalandı. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.