IŞİD işgali sonrası Musul borçla ayağa kalkmaya çalışıyor

IŞİD işgali sonrası Musul borçla ayağa kalkmaya çalışıyor

Musul'da, İŞID işgali sonrası halk, yardım kuruluşlarından ve yakınlarından aldıkları borçlarla normal hayatlarına dönmeye çalışıyor.

Kuzey Irak şehirlerinden Musul, 3 yıldır IŞİD yönetimi altındaydı.

IŞİD’in sert İslami kuralları uyguladığı yönetiminin ardından, bombalanan araçları, yıkılan binaları ile tahrip edilen yaşam yeniden düzenlenmeye çalışılıyor.

Irak güçlerinin, 2 yıl süren mücadelesinin ardından Musul’u IŞİD’in kontrolünden alması sonrasında şehirde yaşamın normale dönmesi, imkanların elvermemesi sebebiyle çok yavaş ilerliyor.

Birçok şehir sakini finansal sorunlarla mücadele ediyor. Aileler yardım kuruluşlarından ve arkadaşlarından aldıkları borçlarla evlerini yeniden düzenlemeye çalışıyor. Ev kiraları ise çok pahalı.

Milletvekili Muhammed Nuri Abed Rabbo, “Stratejik bir plan yok şehre kaos hakim” diyor

Halk, IŞİD’in şehri tekrar ele geçirmesinden korkuyorlar.

Şehirden bir esnaf, “Burada devlet yok, rüşvet her yerde” diyor.

İki Musul milletvekillinin aktardığı üzerine Irak’ın 2019 bütçesinden 560 milyon doların Musul’un yeniden inşası için ayrıldı. Birleşmiş Milletler yetkilileri ise şehrin yeniden inşası için bir yıl için yaklaşık 1.8 milyar doların gerekiyor diyorlar.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.