IŞİD Bin Ladin'in mağarasını ele geçirdi!

IŞİD Bin Ladin'in mağarasını ele geçirdi!

IŞİD, Afganistan'da 'Usame bin Ladin'in gizlenme yeri' olarak bilinen Tora Bora Dağları'ndaki mağaraları Taliban'dan aldı. Taliban iddiayı reddediyor...

IŞİD’in Afganistan’da, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in gizlendiği alan olarak bilinen Tora Bora Dağları’ndaki mağaraları ele geçirdiği belirtiliyor. Afgan yetkililer örgütün mağaralarda kontrol sağladığını duyurdu. Yıllardır bölgede üslenen Taliban’dan yalanlama geldi.

BİN LADİN’İN SAKLANMA YERİ

Afganistan-Pakistan sınırındaki Nangarhar vilayetinde, dağların arasında bulunan mağaralar, El Kaide lideri bin Ladin tarafından Taliban rejimini deviren ABD askerlerinden gizlenmek amacıyla kullanılmasıyla biliniyor. Afgan yetkililer şimdi, IŞİD’in burada üslenen Taliban’la günler süren çatışmaların ardından mağaraları ele geçirdiğini açıkladı.

Bölgenin polis komutanı Şah Wali, “Tora Bora çevresindeki bu bölgeler eskiden Taliban’ın kalesiydi. Fakat şimdi, çatışmaların ardından IŞİD kontrolüne geçti” dedi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid ise IŞİD’in bazı köyleri ele geçirdiğini teyit etmekle beraber Tora Bora’da kontrolü kaybettikleri iddiasını reddetti. IŞİD’in Afganistan’daki komutanlarından Ebu Ömer Horasani ise Reuters’a yaptığı açıklamada “Tora Bora’dayız ama yolun sonu burası değil. Planımız, hükümet ve Taliban’dan daha fazla toprak almak” iddiasında bulundu.

YÜZLERCE SİVİL EVİNDEN OLDU

IŞİD’le Taliban arasındaki çatışmalar nedeniyle yüzlerce ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

ABD, Irak ve Suriye’nin yanı sıra Afganistan’da da IŞİD’le savaşıyor. Son olarak nisan ayında, ‘bombaların anası’ olarak bilinen bir bomba Açin bölgesinde IŞİD’e karşı kullanılmıştı. Ancak IŞİD’in Açin’i kaybetmezken Tora Bora’da yeni bir üs kazandığı, Pakistan sınırından düzenli olarak militan devşirdiği belirtiliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum