İş insanları baba oğula saldırıyı kınadı

İş insanları baba oğula saldırıyı kınadı

Diyarbakırlı iş insanları Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı’ya yönelik saldırıyı kınadı.

Sakarya’da Kadir Sakçı ve oğlu Burhan Sakçı’nın saldırıya uğramasıyla ilgili Diyarbakırlı iş insanları tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde vicdanlarda bir kez daha giderilmesi çok zor, derin yaralar açmıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘VATANSEVERLİK ADI ALTINDA KEYFİ CİNAYET’

İş insanlarının yaptığı yazılı açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Toplumu her bakımdan kutuplaştıran bu türden saldırılara baktığımızda faillerin daima akli dengesine, psikolojik durumuna veya bu olayda olduğu gibi alkolün etkisi altında olduğuna dair beyanlar ile eylemlerini gerçekleştirdikleri ifade edilmekte; bu yol ile de olayın asli nedenlerinin hasır alt edilmeye çalışıldığı görülmektedir. Bu türden beyanların yargı tarafından kabul görmesi de ayrıca vicdanımızı sızlamaktadır. İnşaat işçilerinden pazarcılık yapan esnafına kadar bir tür toplumsal mobbinge maruz kalan Kürd bireylere karşı yürütülen bu tür saldırıların kendinden ve günlük hayatın olağan akışı içinde cereyan eden fiiller olduğuna inanmak artık mümkün değildir. ‘Milli Hassasiyetler’ gibi önemli konuların neler olduğuna dair görüşlerin rating kaygısı taşıyan televizyon dizilerine bırakılması ve bu gibi önemli konuları ana haber bültenlerinin toplumu ayrıştırıcı biçimde ele alması medyanın muhatabı olan kitleler üzerinde olumsuz etki uyandırmaktadır. Bu konuda RTÜK ve yargı organları konuya ivedi biçimde dâhil olarak bu türden yayınlara karşı gereken işlemleri yapmalıdır.”

‘TOPLUMU KAMPLAŞTIRMAYA HİZMET ETMEKTEDİR’

İş insanları, “Vatanseverlik adı altında keyfi cinayet işleme hakkını kendisinde gören herkes bu cürmü işlerken toplumun bir kesimince eyleminin haklı olduğuna inanarak suç işlemeyi meşru hale getirmektedir” diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu tip suçların meydana gelmesinde televizyon dizilerinin ve siyaset üslubunun öfkeli ve hasmane düşman algısı, yaşanılan bu olayda olduğu gibi, toplumu kamplaştırmaya hizmet etmektedir. Bu türden saldırıların bir ‘rutin’ halini aldığı dikkatimizden kaçmamaktadır. Bu nedenle bizler bu olayın yasal süreçlerinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve bu menfur saldırının gündelik hayatın akışı içinde unutulmaması için elimizden gelen azami çabayı göstereceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu namert ve hain saldırının kurbanları olan Sakçı Ailesinin taziyelerimizi kabul buyurmalarını temenni ediyor; baba Kadir Sakçı’ya Allah’tan rahmet, yaralanan Burhan Sakçı’ya acil şifalar diliyoruz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.