İş dünyasından yapısal reform çağrısı

İş dünyasından yapısal reform çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yemin etmesiyle yeni sistem yürürlüğe girerken, TÜSİAD'dan güçlü ekonomi ve hukuk devleti vurgusu geldi.

Yeni hükümet sistemi yürürlüğe girerken, iş dünyasından ekonomik politikalarına ağırlık verilmesi çağrılar geldi.

Yeni hükümet sistemine ilişkin görüşlerini yazılı açıklamayla duyuran TÜSİAD, özellikle makroekonomik dengeleri sağlamlaştıracak yapısal ve mali programın hayatı geçirilmesi çağrısı yaptı.

TOBB, Ruhsar Pekcan’ın Ticaret Bakanı olmasını memnuniyetle karşılarken, TİM bundan sonra bürokratik işlemlerin hızlanacağını savundu.

İş dünyasının, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

TÜSİAD: AB’YE UYUM SÜRECİ HIZLANDIRILMALI

Dünyada ve Türkiye’de demokrasi, ekonomi ve teknolojiyle ilgili çok önemli sınavlardan geçilen bir dönem yaşanıyor. Bugün dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkündür. Güçlü bir Türkiye ekonomisi için hukuk devleti ilkeleri, başta Merkez Bankası olmak üzere denetleyici kurulların bağımsızlığı, AB’ye uyum sürecinin hızlanması, çağdaş bir eğitim sistemi, teknoloji temelli ve sürdürülebilir kalkınma politikaları son derece önemlidir. Bu konular başta olmak üzere; ülkemizi ileriye taşıyacak tüm alanlarda yeni yönetime başarılar diliyoruz. Ekonomide, özellikle makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi yeni dönemde de ülkemizin ilerlemesi için azim ve kararlılıkla seferberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.

TOBB: İŞ DÜNYASI KABİNEDE

Yeni kabinenin yeni döneme uygun şekilde icracı isimlerden oluşmuş olduğunu memnuniyetle öğrendik. Özellikle iş dünyamızdan kişilerin kabinede yer almasını çok önemli görüyoruz. Yeni Ticaret Bakanımızın TOBB camiasından çıkmasından ayrıca gurur ve mutluluk duyduk. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Pekcan, iş dünyasının içinde yetişmiş, üst düzey yöneticilik yapmış, ekonomiyi yakından bilen, çok kıymetli bir iş kadınıdır. İş dünyamızın temsiliyeti karar alma süreçlerini hızlandıracak ve yapısal reformlar hayata geçirilmesini sağlayacaktır. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye’sini inşa etme zamanıdır.

TİM: BÜROKRASİ HIZLANACAK

Yeni sistemle birlikte artık bürokratik işlemler hız kazanacak. Karar alma mekanizmaları daha hızlı işleyecek.

MÜSİAD: 

Yeni kabinenin, üretim, ihracat, yatırım ve büyümeyi daha da yükselteceğine inanıyoruz. (Duvar)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.