İranlı turistler için Yüksekova’ya özel uçak

İranlı turistler için Yüksekova’ya özel uçak

Newroz tatili için Türkiye’deki turistik şehirlere gitmek isteyen birçok İranlı Yüksekova’ya geliyor. Antalya’ya gitmek için Yüksekova’ya gelen 150 İranlı yolcu için ilk kez Sun Express’in özel yolcu uçağıyla bir sefer düzenlendi.

Erkan Çapraz'ın haberi

İran'daki Newroz tatili nedeniyle önceki gün Yüksekova’ya gelen İranlı turistler ilçedeki tüm otelleri doldurdu. İranlı turistler için BLS Turizm Acentası tarafından ilçede ilk kez direkt Antalya seferli özel bir uçuş düzenlendi. Antalya'ya gitmek üzere Selahaddin Eyyubi Havalimanına gelen İranlı turistlere havalimanı girişinde çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Söz konusu uçuşla ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yapan firma yetkilileri, “Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’ndan direkt Antalya seferini Sun Express hava yoluyla gerçekleştirdik. Bu seferin yapılmasına katkıları bulunan Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Havalimanı çalışanları, Tursab, Yükekova Belediyesi, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Esendere Gümrük Müdürlüğü ve Yüksekova’daki acentamıza teşekkür ederiz” dedi. Açıklamada önümüzdeki hafta gidiş-dönüşlü bir Antalya seferi daha yapılacağı belirtildi. 

Antalya’ya gitmek için Yüksekova Havalimanını tercih eden İranlı yolcular, Yüksekova esnafı ve halkına konukseverliklerinden dolayı teşekkür ederek, “Yüksekova bizim Antalya’ya gidebilmemiz için daha makul bir uçuş noktası. İran’dan uçuş için hem yer bulamıyorsunuz hem de pahalı olabiliyor biletler. Biz Urumiye’den 1 saatte Yüksekova’ya geliyoruz ve burandan gitmek istediğimiz şehirlere uçuyoruz. Yüksekova Havalimanı bu açıdan bizim için bir avantaj” dediler.

uck4.jpg

uck2.jpg

uck5.jpg

uck3.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum