İran'ın ruhani lideri Hamaney: Bazı ülkeler gerçek ölü sayılarını saklıyor

İran'ın ruhani lideri Hamaney: Bazı ülkeler gerçek ölü sayılarını saklıyor

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, bazı ülkelerin korona virüsü salgınında gerçek ölü sayılarını sakladığını öne sürdü.

Korona virüsü salgının Çin ve İtalya’nın ardından en ağır yaşandığı ülke olan İran’da, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’den ABD’ye yeni bir meydan okuma geldi. Hamaney, salgına rağmen yaptırım politikasından geri adım atmayan ABD’nin esasında kendilerine yardım önerdiği açıkladı.

Hamaney, “Amerikalılar bize birkaç defa, korona virüsü salgınında yardım etmeye hazır olduklarını söyledi” deyip, şöyle devam etti: “Bu virüsü ABD’nin yarattığına dair şüpheler bir yana, ABD’nin İran’a yardım önermesi tuhaf çünkü kendileri de eksiklikler yaşıyor.”

Hamaney, ‘ABD’nin İran’ın bir numaralı düşmanı olduğu’nu belirtip, “Amerikalı liderler şarlatan” dedi.

‘GERÇEK SAYILARI SAKLAYANLAR VAR’

İran’ın ruhani lideri, ‘bazı ülkelerin salgındaki gerçek ölü sayılarını sakladığını’ da öne sürdü. Hamaney sözlerine, halka sosyal mesafenin korunması gibi kurallara uyma çağrısı yaparak son verdi.

HAMAS’TAN ABD’YE ELEŞTİRİ

ABD’nin İran’a yönelik ambargosuna Hamas’tan da bir tepki geldi. Hamas lideri İsmail Haniye, İran Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif’le yaptığı telefon görüşmesinde “ABD’nin ambargolarının zalimce olduğunu ve ortadan kalkması gerektiğini” söyledi. Görüşmede Nevruz’u kutlayan Haniye, koronanın yayılmasından dolayı üzüntülerini dile getirildi.

Zarif ise görüşmede, korona virüsünün işgal altındaki topraklarda yaygınlaşmasına işaret ederek Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılmasını ve Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını istedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.