İran'dan Trump'a Kaşıkçı tepkisi: Kaliforniya yangınını da biz çıkardık!

İran'dan Trump'a Kaşıkçı tepkisi: Kaliforniya yangınını da biz çıkardık!

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Cemal Kaşıkçı cinayetine dair açıklamasında ülkesinin adını bol bol anan ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi: Belki Kaliforniya yangınını da biz çıkarmışızdır.

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün gece Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda yaptığı açıklama İran’da dalga konusu oldu.

Trump’ın ‘Prens Muhammed’in cinayeti biliyor olabileceğini’ ima etmesine rağmen Suudi Arabistan’la ortaklığın süreceğini ilan edip Tahran’a karşı suçlayıcı ifadeler kullanması, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in tepkisini çekti.

Zarif Twitter hesabından, “Bay Trump tuhaf bir şekilde Suudilerin vahşetine dair utanç verici açıklamasının İLK paragrafını, aklına gelen her kötülükten İran’ı suçlamaya adıyor” dedi.

Zarif şöyle devam etti: “Belki biz, Finlandiyalılar gibi ormanları tırmıkla temizlemediğimiz için Kaliforniya yangınından da sorumluyuzdur?

Trump, Kaliforniya’da birçok kasabayı haritadan silen yangınların yaşandığı alanları ziyaretinde, ‘Finlandiya’nın ormanları tırmıkla temizlemeye çok fazla vakit ayırması sayesinde bu tür yangınlardan kaçındığını’ öne sürünce tepki çekmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.