İran'dan Trump'a diyalog önerisi

İran'dan Trump'a diyalog önerisi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'la yeni bir nükleer anlaşma için masaya oturabileceklerinin sinyalini verdi. Zarif, bunun için 'ABD'de yönetimin değil, yaklaşımın değişmesini' şart koştu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni yaptırımlarla hedef aldığı Tahran’dan ‘diyalog’ için öneri geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ‘Washington’ın nükleer anlaşmaya yaklaşımını değiştirmesi halinde diplomatik görüşmelere açık olduklarını’ söyledi.

Yeni yaptırımların devreye girmesiyle eş zamanlı olarak Amerikan gazetesi USA Today ile bir söyleşi yapan Zarif’e, ABD ile yeni bir anlaşma ihtimali soruldu. İranlı bakan, Trump’ın nükleer anlaşmadan en yakın müttefiklerinin itirazlarına ve İran’ın anlaşmaya uymasına rağmen çekildiğini hatırlatarak, “Birisinin basitçe ‘Bunu sevmedim, yeterince güçlü olduğuma inandığım için çekilip gitmek istiyorum demesi… Bunu bir sonraki anlaşmada yapmayacaklarının garantisi ne?” diye sordu.

Zarif, ABD’yle olası bir anlaşma üzerine yeni görüşmelere katılmaları için ne gerekeceğine dair soruya ise “Farklı bir yönetimin gelmesi gerekmez ama farklı bir yaklaşım gerekir” dedi. İranlı bakan, müzakereler için karşılıklı güven şart değil ama karşılıklı saygı şart” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.