İran'dan Kuzey Kore'ye uyarı: Trump'a dikkat!

İran'dan Kuzey Kore'ye uyarı: Trump'a dikkat!

İran yönetimi, ABD ile nükleer anlaşma yoluna giren Kuzey Kore'yi uyardı. İran hükümet sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'anlaşmadan daha eve dönmeden' vazgeçebileceğini söyledi.

ABD ile nükleer anlaşma için masaya oturan Kuzey Kore’ye İran’dan kinayeli bir uyarı geldi.

İran hükümet sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendileriyle nükleer anlaşmadan çekilmesine atıfta bulunarak, ‘ABD Başkanı’nın Washington’a dönmeden anlaşmayı iptal edebileceğini’ söyledi.

Nobaht, “Kuzey Kore liderinin nasıl bir insanla müzakere ettiğini bilmiyoruz. Anlaşmayı eve dönmeden iptal edip etmeyeceği belirsiz” dedi.

Trump, İran’la selefi Barack Obama döneminde yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmiş ve İran’a yeni yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Trump’ın bu adımı anlaşmanın diğer tarafları olan ülkelerin yanı sıra Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından da eleştirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.