İran'dan 'Kürdistan Referandumu' tepkisi

İran'dan 'Kürdistan Referandumu' tepkisi

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi'den Erbil'in 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna itiraz: Kürdistan bölgesi Irak Cumhuriyeti'nin parçasıdır.

Tahran, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna karşı çıktığını açıkladı. İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, tek taraflı adımları desteklemediklerini söyledi.

İran kanalı Press TV’nin haberine göre, Kasımi “İran İslam Cumhuriyeti’nin temel ve açık pozisyonu, Irak’ın toprak bütünlüğünü ve birliğini desteklemek yönündedir. Kürdistan bölgesi Irak Cumhuriyeti’nin parçasıdır” dedi. ‘Tek taraflı kararların yeni sorunlar yaratacağı’ yorumunu yapan Kasımi, bölgenin ‘karmaşık koşullarla’ karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerek Irak’a birlik çağrısı yaptı.

İranlı yetkili, “Irak barış ve ulusal uzlaşıya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Erbil ile Bağdat arasındaki görüş ayrılıkları diyalog ve ulusal anlayış çerçevesinde, Irak anayasasına uygun biçimde çözülmeli. Entegre, istikrarlı ve demokratik bir Irak her etnik kökenden ve dinden insanların çıkarlarını garanti altına alır” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.