İran'dan ABD'ye uyarı: Bölgede savaş çıkar

İran'dan ABD'ye uyarı: Bölgede savaş çıkar

İran'la ABD arasındaki gerilim sürerken, İranlı Tümgeneral Gholamali Raşid'den bir uyarı geldi. İranlı komutan ABD'yi, kendilerine saldırı düzenlenmesi halinde bölgesel bir savaş çıkacağı konusunda uyardı.

İran’ın, kendi hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD’ye ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından gerilim sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, kendi deyimiyle ‘150 kişinin öleceğini öğrendikten sonra’ Tahran’a ait hedefleri vurmaktan son anda vazgeçtiğini ve diplomasi yolunu tercih edeceğini, bununla birlikte yeni yaptırım kararı aldığını açıkladı. İranlı Tümgeneral Gholamali Raşid’den ise bölgesel savaş uyarısı geldi.

Raşid, “Bölgede bir ihtilaf patlak verirse, bunun büyüklüğünü ve zamanlamasını yönetmez” dedi. Fars haber ajansının aktardığına göre Raşid, “Amerikan hükümeti, bölgede hatalı adımlardan kaçınarak, Amerikan askerlerinin hayatını korumak için sorumlu davranmalı” ifadelerini kullandı.

TRUMP’TAN ‘ANLAŞMA’ AÇIKLAMASI

Amerikan cephesinden ise tansiyonu düşürücü açıklamalar geliyor. Trump dün İran’a yeni yaptırımlar dayatacağını açıklayıp askeri seçeneğin ‘her zaman masada olduğunu’ söylemekle beraber, diplomatik bir yoldan gideceğinin sinyalini verdi. Trump, ‘İran’ın nükleer emellerinden vazgeçmesi halinde’, ülkenin zor durumdaki ekonomisini güçlendirecek bir anlaşmaya açık olduğunu söyledi. ABD Başkanı’nın, böyle bir durum için “Onlar zengin bir ülkeye sahip olacak, ben de onların en iyi dostları olacağım” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.