İran'dan ABD'ye Türkiye tepkisi: Ekonomik yaptırımlar utanç verici

İran'dan ABD'ye Türkiye tepkisi: Ekonomik yaptırımlar utanç verici

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırım açıklamalarına tepki gösterdi. Zarif, 'utanç verici' yorumunda bulundu.

ABD’nin iki Türk bakanına yaptırım uygulaması ve Türk ürünlerine yönelik ek gümrük vergisi kararına İran’dan tepki geldi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına utanç verici yorumunda bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Trump’ın NATO müttefiki Türkiye’ye ekonomik zorlukları coşkuyla dayatması utanç verici. ABD yaptırımlara ve zorbalığa bağımlılığını düzeltmeli aksi takdirde tüm dünya ülkeleri onu zorlamak için sözlü kınamaların ötesine geçecektir. Biz daha önce de komşularımızın yanındaydık şimdi de yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.