İran'dan ABD'ye tepki: Sabotaj diplomasisine son verin

İran'dan ABD'ye tepki: Sabotaj diplomasisine son verin

İran, Umman Körfezi'nde iki petrol tankerinde yaşanan patlamalar konusunda kendisini suçlayan ABD'ye yanıt verdi: Suçlamaları reddediyoruz. Sabotaj diplomasisi yürütülüyor.

Umman Körfezi’nde iki petrol tankerinde yaşanan patlamaların ardından ABD ile İran arasındaki gerilim tırmanıyor. Washington patlamalardan İran’ı sorumlu tutarken, Amerikan ordusu da Devrim Muhafızları’nın bölgede bir mayını yerinden kaldırırken göründüğü belirtilen görüntüleri, saldırıyı İran’ın düzenlediğini savunarak yayınladı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, iki petrol tankerinde yaşanan patlamalardan İran’ı sorumlu tuttu; ‘kullanılan silahlar ve saldırıların gelişmişliğine dayanarak olaydan Tahran’ı sorumlu tuttuklarını’ söyledi.

ABD ordusunun yayınladığı görüntü ve fotoğraflarda İran suçlanıyor.

Tahran ise iddiaları kesin bir dille reddetti. İran’ın Birleşmiş Milletler’deki misyonu, “Bu temelsiz iddiaları kesin bir şekilde reddediyoruz” açıklaması yaptı. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de ABD’nin kendilerini gerçek kanıtlar olmadan suçladığını belirterek, Washington’ı ‘sabotaj diplomasisi’ yürütmek ve İran’a karşı ‘ekonomik terör faaliyetini gizlemeye çalışmakla’ suçladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.