İran'dan ABD'ye: Biz çekilmiyoruz, siz çekilin!

İran'dan ABD'ye: Biz çekilmiyoruz, siz çekilin!

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami'den ABD'ye: Düşman bizden bölgeyi terk etmemizi isteyemez. Bölgeyi onlar terk etmeli.

Müttefiki Suriye’deki askeri varlığı ABD ve İsrail tarafından tartışma konusu yapılan İran’dan sert bir çıkış geldi. Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, “Bölgeyi onlar terk etmeli” dedi.

İslam Devrimi’nin 40’ıncı yıldönümünde konuşan Selami, “Düşman bizden bölgeyi terk etmemizi isteyemez. Bölgeyi onlar terk etmeli” dedi. Selami, “Dünyanın her yerindeki her Müslüman’a yardım edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kampanya sürecinden bu yana dış politikada İran karşıtı söylemiyle dikkat çeken ve Tahran’la nükleer anlaşmadan çekilen ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Suriye’deki askerlerini çektikten sonra ‘İran’ı Irak2tan izlemeye devam edeceklerini’ söylemişti.

Öte yandan İran’da İslam Devrimi’nin 40’ıncı yıldönümü bugün ‘Şafakta 10 Gün’ etkinlikleriyle kutlanıyor. Çok sayıda İranlı sabah erken saatlerde sokaklara çıktı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.