İran’da yeni seçilen milletvekili koronavirüsünden öldü

İran’da yeni seçilen milletvekili koronavirüsünden öldü

İran’daki son seçimlerde ülkenin kuzeyindeki Astane Eşrefiye’den milletvekili seçilen Dr. Muhammed Ali Ramazani, koronavisürü nedeniyle yaşamını yitirdi

İran’da 21 Şubat seçimlerinde milletvekili seçilen Dr. Muhammed Ali Ramazani, 4 gün önce yakalandığı koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

İran-Irak savaşının gazilerinden olan Ramazani, 13 bin 948 oyla Astane Eşrefiye milletvekili olarak seçilmişti.

Ülkede iktidar kanadı medya, Ramazani’nin ölümünün İran-Irak savaşında kimyasal silahlardan aldığı yaraya bağlarken muhalefet ölüm nedeninin kessin koronavirüsü olduğunu savunudu.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Ramazani’nin ölümünden dolayı ailesine ve Astane Eşrefiye halkına başsağlığı diledi.  

İran’da koronavirüsü yayılıyor

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün basına yaptığı açıklamada, ülke genelinde koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiğini belirtmişti.

Vaka sayısında en fazla artışın Tahran ve Gilan eyaletlerinde görüldüğünü aktaran Cihanpur’a göre, virüse yakalananların ortalama 50, hayatını kaybedenlerin de yaş ortalaması 60.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin koronavirüse yakalanmasının ardından meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a koronavirüs teşhisi konulmuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.