İran’da protestolar sürüyor

İran’da protestolar sürüyor

İran’da esnaf boykotu devam ederken Hürremşehir ve Abadan’da ise halk su sorunu nedeniyle sokağa çıktı.

İran’da protesto gösterileri sürüyor.

Başkent Tahran ile diğer şehirlerde, ekonomik sorunlar ve döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle esnafların boykotuyla başlayan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale ettiğine ilişkin görüntüler de sosyal medyada görülmeye başlandı.

Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi nedeniyle ölümler yaşandığı iddia edilirken farklı şehirlerde halk yerel sorunları nedeniyle de sokağa çıkıyor.

Şarq-ul Awsat’ta yer verilen habere göre İran’ın Hürremşehir (Muhammere) kentinde halk, şebeke suyunun kirli olması ile yaşanan su kesintilerini protesto için sokağa çıktı.

Sosyal paylaşım sitelerinde yer verilen videolarda, güvenlik güçlerinin göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandığı görülürken, polisin göstericilere ateş açması sonucu yaralanmaların yaşandığı da ifade edildi.

Huzistan eyaletine bağlı Hürremşehir ve Abadan şehirlerinde halk üç gündür su kirliliği ve kesintileri gerekçesiyle protesto gösterileri düzenliyor. Öte yandan Tahran dahil birçok şehirde hükümeti protesto gösterileri de düzenleniyor. Tahran’daki Kapalıçarşı esnafı ise dükkânlarını kapatarak başlattıkları boykot eylemini sürdürüyor. (Artı Gerçek)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.