İran'da her beş dakikada bir kişi Covid-19 nedeniyle ölüyor

İran'da her beş dakikada bir kişi Covid-19 nedeniyle ölüyor

Korona virüsü salgınının kontrol altına alınamadığı komşu İran'da, her beş dakikada bir kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğü belirtildi.

Korona virüsü salgınıyla mücadelede yetkililerin önlemler konusunda uyarıda bulunduğu İran'da, her beş dakikada bir kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğü kaydedildi. Sağlık Bakanı Yardımcısı Iraj Harirchi, ülkede sağlık protokollerine uyulmaması halinde önümüzdeki haftalarda günlük ölü sayısının 600'ü bulabileceğini dile getirdi.

Son 20 gündür, her gün neredeyse 300 kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğü İran'da Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, vaka sayısının 568 bin 896'ya, ölü sayısının ise 32 bin 616'ya yükseldiğini duyurdu. 

43 İLÇEDE SIKI TEDBİRLER UYGULANACAK

Okul, cami, mağaza ve restoranların 3 Ekim'de kapatıldığı başkent Tahran'da, bu sürenin 20 Kasım'a kadar uzatılacağı belirtildi ve sağlık yetkilileri, ülke genelinde en az 43 ilçede bir hafta süreyle 'sıkı tedbir ve kısıtlamalar' uygulanacağını söyledi. İran'ın 31 vilayetinden 21'inde Covid-19 alarm seviyesi 'kırmızıya' yükseltildi. 

İran'da bazı uzmanlar resmi verilerin gerçeği yansıtmadığını savunuyor. Nisan ayında parlamentoya bağlı araştırma merkezinin hazırladığı raporda, gerçek verilerin bakanlık tarafından açıklanan rakamların neredeyse iki katı olabileceği öne sürülmüştü. Raporda, resmi rakamların yalnızca hastane ölümlerini kapsadığı belirtilmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.