İran'da deprem: Başkale'de yıkım: 9 ölü

İran'da deprem: Başkale'de yıkım: 9 ölü

İran'daki deprem Van'da da hissedildi. 5,9'luk depremde Başkale'de bazı kerpiç evler yıkıldı, iki köyden 9 kişi öldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2'sinin durumu ağır olmak üzere 50 yaralı olduğunu açıkladı.

Türkiye-İran sınır bölgesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Van ve çevre illerde hissedilirken, Başkale ilçesine bağlı iki köyde enkaz altında kalan 9 kişi öldü. En büyük yıkımın olduğu Başkale ilçesine bağlı Elbis (Özpınar) köyünde ölenlerden dördü çocuk.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 50 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakanlığın verdiği bilgiye göre yaralılardan 2’sinin durumu ağır.

İran’ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde meydana gelen deprem Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 09.22’de kaydedildi. Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, deprem nedeniyle 25 kişinin yaralandığını söyledi. Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari de yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu belirtti. Öte yandan 43 köyde ise evler hasar gördü.

Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldığı görüldü. Söz konusu köylere kar nedeniyle uzun zamandır ulaşımın olmadığı belirtilirken yetkililer ve kurtarma ekipleri köylere doğru hareket etti.

ÇADIRLAR GEÇ GELDİ

Deprem nedeniyle birçok evin yıkıldığı Elbis köyünde vatandaşlar hayvanlarından dolayı geceyi dışarda geçirmek zorunda kaldıklarını söylediler. Çadırların köyün ilerisindeki okulun bahçesinde kurulmaya başlandığını belirten köylüler, "Çadılar köy yolundaki araç trafiği nedeniyle geç ulaştı. Her birimizin çok sayıda küçük baş hayvanı var. Zaten birçoğu telef oldu. Ahırlarımız hep yıkıldı. Koyunlar dışarıda kaldı. Bu koyunları böyle bırakıp uzağa gidemeyiz. Çadıların bize burada kurulması gerekirdi" dediler. 

4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Kandilli Rasathanesi’ne göre Van-İran sınır bölgesinde sarsıntılar sürüyor. Saat 09.00 ve 14.00 arasında en büyüğü 4.5 en küçüğü 2.4 olan 15 farklı deprem meydana geldi.

ENKAZ ALTINDA KİMSE YOK

Depremde hasar gören Özpınar köyünde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Enkaz altında şu anda hiçbir vatandaşımız yok. Şu ana kadar bu köye bölgeden 1250 çadır sevk ettik” açıklamasını yaptı.

Başkale'de depremin yıktığı köylerden fotoğraflar

Başkale'de depremin yıktığı köylerden fotoğraflar

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum