İran: Virüsün yayılma hızı ve tesir derecesi çok yüksek

İran: Virüsün yayılma hızı ve tesir derecesi çok yüksek

İran'da korona virüsü nedeniyle ölü sayısı 92'den 107'ye, vaka sayısı 3 bin 513'e yükseldi. Okullar iki hafta tatil.

İran’da yeni tip korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle okullar ve üniversitelerde eğitime 2 hafta ara verildi.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerin korona virüsü tedbirleri kapsamında 20 Mart’a kadar tatil edildiğini söyledi.

‘SEYAHAT ETMEYİN, SERT ÖNLEMLER ALINACAK’

Vatandaşların tatili fırsat olarak değerlendirmemesini ve seyahat etmemesini isteyen Nemeki “Gidiş-gelişleri önlemek için sert önlemler alacağız. Vatandaşlardan evlerinde kalmasını rica ediyorum. Bu hafife alınacak bir mesele değildir. Korona virüsünün yayılma hızı ve tesir etme derecesi çok yüksek. Yolculuk çok tehlikeli” dedi.

Koronavirüsün yolculuklarla yayıldığına dikkati çeken Nemeki, sağlık yetkililerinin yaptığı uyarıların ciddiye alınması çağrısında bulundu, aksi takdirde salgının daha uzun süreceğini ifade etti.

İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi Başkanı Hacı Ali Ekberi de tüm eyalet merkezlerinde bu haftaki cuma namazlarının iptal edildiğini duyurmuştu.

İran’da korona virüsü nedeniyle ölü sayısı 107’ye, vaka sayısı 3 bin 513’e yükseldi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.