İran Suudi Arabistan'ı ve Trump'ı suçladı

İran Suudi Arabistan'ı ve Trump'ı suçladı

İran, bu sabah Tahran’da meydana gelen ve IŞİD’in üstlendiği saldırılardan Suudi Arabistan’ı sorumlu tuttu.

Reuters’ın haberine göre, Devrim Muhafızları’nın açıklamasında ‘saldırıların arkasında Suudi Arabistan’ın bulunduğu’ suçlamasına yer verildi.

Açıklamada, “Bu terör saldırısı ABD Başkanı Donald Trump ile teröristleri destekleyen, geri kalmış Suudi liderlerin arasındaki görüşmeden sadece bir hafta sonra meydana geldi. IŞİD’in sorumluluğu üstlenmesi, onların bu gaddar saldırıya müdahil olduğunu kanıtlıyor” denildi.

Devrim Muhafızları, saldırıların ‘intikamının alınacağını’ da açıkladı. Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, “Tahran’da bugün düzenlenen saldırılar için teröristlerden, onlarla bağlantılı kişilerden ve destekçilerinden intikam alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Devrim Muhafızları’nın devlet medyasında yayınlanan yazılı açıklamasında da kurumun, ‘İran’da dökülen her masumun kanının intikamını aldığını geçmişte kanıtladığı’ ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Tahran bu sabaha silah sesleriyle uyanmıştı. İran İslam devriminin lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni’nin mezarında intihar saldırısı düzenlenirken, İran meclisinde de yaklaşık dört saatte sonlandırılan silahlı bir saldırı meydana geldi. IŞİD’in üstlendiği saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.