İran: İlk askeri uydumuzu fırlattık

İran: İlk askeri uydumuzu fırlattık

İran, ülkenin ilk askeri uydusunu fırlattığını duyurdu. Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, Nur 1 isimli uydunun yörüngeye oturduğu belirtildi.

İran Devrim Muhafızları, ülkenin ilk askeri başarılı bir şekilde fırlatıldığını ve yörüngeye oturtulduğu açıkladı. ‘Qassed’ isimli çok kademeli roketle fırlatılan ‘Noor 1’ (Nur 1) uydunun, ülkenin merkezindeki bir çölde bulunan üsten havalandığı ve 425 kilometre yükseklikte olduğu belirtildi.

Mehr haber ajansı tarafından aktarılan habere göre, bu fırlatma İran İslam Devrim Muhafızları Kolordusu’nun yıl dönümünde gerçekleşti. Devrim Muhafızları’nın hava kuvvetleri, İran tarafından geliştirilen bir dizi uzun menzilli füze ve uydu fırlatma aracına sahip.

İran aynı zamanda bu yılın başında ‘Zafer’ isimli bir iletişim uydusunu da yörüngeye fırlatmıştı ancak daha sonra yapılan açıklamada cihazın hızının yörüngeye ulaşmak için çok düşük olduğu açıklanmıştı. (Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.