İran: İdlib'de diplomasi işe yaradı

İran: İdlib'de diplomasi işe yaradı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten İdlib açıklaması: Diplomasi işe yarıyor.

Türkiye ile Rusya’nın İdlib konusunda dün vardığı mutabakat İran’da da olumlu karşılanırken, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif Twitter’da İngilizce yaptığı paylaşımda “Diplomasi işe yarıyor” dedi.

Zarif şu ifadeleri kullandı: “Ankara ve Şam’a ziyaretlerim sırasında yoğun ve sorumluluk sahibi bir diplomasi yürüttük. Ardından Tahran’daki İran-Rusya-Türkiye zirvesi ve şimdi de Soçi’deki görüşme İdlib’de savaştan kaçınırken radikal teröre karşı sert bir kararlılık içerme konusunda başarılı. Diplomasi işe yarıyor.”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de “Rusya ve Türkiye’nin devlet başkanlarının İdlib konusunun çözümü için vardıkları anlaşma Suriye’yi terörist artıklarından temizlemek için önemli bir adım” dedi. Suriye’nin sorunlarına siyasi çözüm getirilmesi için yardıma ihtiyaç olduğunu belirten Kasımi, “Bu anlaşma Suriye’de barışı sağlama ve ülkedeki terörist grupların varlığını sonlandırma imkanı sağlıyor” diye konuştu. Kasımi İran’ın dış politikada önceliklerinin de “şiddet ve kanı durdurmak, bölgeyi teröristlerden arındırmak” olduğunu söyledi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.