İran Genelkurmay Başkanı: Irak hükümeti ve IKBY teröristleri iade etsin

İran Genelkurmay Başkanı: Irak hükümeti ve IKBY teröristleri iade etsin

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, İran Kürdistan Demokratik Partisi ve Kürdistan Demokrat Partisi üyelerinin iade edilmesi istedi.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, KDP-İ ve HDK üyelerini kastederek, Irak hükümeti ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) “teröristleri iade edin” çağrısı yaptı.

İran, 8 Eylül’de, IKBY’nin başkenti Erbil’de bulunan İran Kürdistan Demokratik Partisi’ne (KDP-İ) ve Kürdistan Demokrat Partisi’ne (HDK) ait bir kampa füze atışı düzenlemişti. Saldırıda 5 kişi yaşamını yitirmiş, 30 kişi de yaralanmıştı.

‘AMERİKALILARIN KIŞKIRTMASIYLA SÖZLERİNİ TUTMADILAR’

İran’ın resmi ajansı IRNA’da yer alan habere göre, İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, Irak hükümeti ve IKBY yetkililerinin “teröristleri İran’a vermeleri gerektiğini bunu yapamadıklarında en azından sınır dışı etmeleri gerektiğini” söyledi. Bakıri, şu ifadeleri kullandı:

“2008 yılında Irak Kürdistan yetkilileri ve Kürdistan Demokrat Partisi yetkilileri yazılı olarak İran’da operasyon yapmayacakları yönünde taahhütte bulundular fakat Amerikalıların kışkırtmasıyla sözlerini ayaklar altına alarak terörist eylemler yaptılar. Bu eylemler sonrası, kendilerine birkaç kez ikazda bulunuldu hatta Irak Kürt Bölgesi yetkilileri de bu grubu ikaz ettiler fakat maalesef onlar bu ikazları duymadı ve onların yaptıkları da bizim tahammül edeceğimiz türeden değildi.”

‘İSTİKRARSIZLIKLARIN DEVAM ETMESİNE İZİN VERMEYİZ’

Irak hükümeti ve IKBY’den kamplara izin vermemesini isteyen Bakıri, “Eğer bu grupların yaptıkları tekrarlanırsa İran’ın füze operasyonu da tekrarlanabilir. Bu füze operasyonu bizim kendimizi savunma hakkımızdı ve bu istikrarsızlıkların devam etmesine izin vermeyiz” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.