İran askerleri Şemdinli'de köy sakinlerinin koyunlarına el koydu

İran askerleri Şemdinli'de köy sakinlerinin koyunlarına el koydu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tanyolu mezrası sakinlerine ait koyunlara İran askerleri el koydu.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 05.30 sıralarında Şemdinli'nin İran sınırında meydana geldi. Tekelli (Gare) köyüne bağlı Tanyolu mezrası sakinlerine ait 970 adet kuzu ve oğlağa İran askerleri el koydu. 

Köy sakinlerinin Yüksekova Haber Portalı muhabirine verdiği bilgiye göre, 508 ve 509 numaralı hudut taşları arasında bulunan İran Karakolunda görevli İran askerleri Türkiye sınırları içerisinde bulunan bir noktada otlatılan koyunları alıkoyarak Reşat Süren, Adem Demir, Habip Süren, Bayram Süren isimli çobanları da gözaltına aldı.

Koyunların Reşat Süren, Muzaffer Demir, Şaban Süren, Numan Süren ve diğer köylülere ait olduğu öğrenilirken Köy sakinleri durumu yetkililere bildirdiklerini ancak Cumartesi gününe kadar gerekli müdahalelerin yapılmaması durumunda tüm koyunların kesime verilebileceğini belirterek zor durumda olduklarını söylediler. 

whatsapp-image-2018-07-05-at-21.52.30.jpeg

whatsapp-image-2018-07-05-at-21.53.02.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum