Irak'ta ABD'ye ait askeri helikopter Irak'ta düştü

Irak'ta ABD'ye ait askeri helikopter Irak'ta düştü

ABD yetkilileri dün gece geç saatlerde yaptığı açıklamada, ABD ordusuna ait bir askeri helikopterin Irak’ın batısında düştüğünü kaydetti. Helikopterde görevli yedi personelin olduğu belirtildi.

Olayla ilgili konuşan iki ABD’li yetkili, helikopterin bir HH-60 Pave Hawk olduğunu ve Suriye sınırına yakın Anbar ilindeki El Haim yakınlarında düştüğünü söyledi.

Yetkililerden biri ölümlerin “muhtemel” olduğunu ve şimdiye kadar helikopterin düşman ateşi tarafından indirildiğine dair hiçbir işaret olmadığını söyledi.

ABD Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Irak’ta hizmet veren ABD’ye mensup bir askeri helikopterin batı Irak’ta düştüğü belirtildi.

Olayla ilgili daha fazla ayrıntı henüz bilinmiyor ancak Merkez Komutanlığı, kazanın nedenini belirlemek için bir soruşturma başlatılacağını söyledi.

El Haim belediye başkanı Ahmed el Mahlawi ise Reuters’e yaptığı açıklamada, orada yedi kişi olduğunu söyledi.

ABD, Irak’ta IŞİD militanlarıyla mücadele eden bir koalisyonun parçası olan yaklaşık 5 bin 200 askeri olduğunu kabul ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.