Irak'ta ABD askeri üssüne saldırı düzenlendi

Irak'ta ABD askeri üssüne saldırı düzenlendi

Irak'ta Taci Askeri Üssü'ne hava saldırısı düzenlendi. ABD üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Irak’taki ABD askeri üssüne hava saldırısı düzenlendi. Reuters ajansının Irak güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, Taci Askeri Üssü’ne 10 füzeyle saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Taci Askeri Üssü’ne 11 Mart’ta hava saldırısı düzenlenmiş, iki ABD askeri, bir İngiliz askeri ölmüştü. 10’dan fazla kişinin yaralandığı saldırının arından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ketaib Hizbullah örgütüne ait silah depolarına yönelik hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

“Bu tesislerin aralarında ABD ve koalisyon kuvvetlerine düzenlenen saldırıda kullanılan silahların saklandığı depolar da vardı” ifadelerini kullanan Pentagon sözcüsü Alyssa Farah, saldırının ‘orantılı ve savunma amaçlı’ olduğunu söylemişti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.