Irak'ta 7.2 büyüklüğünde korkutan deprem

Irak'ta 7.2 büyüklüğünde korkutan deprem

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın Federal Kürdistan Bölgesinde yer alan Halepçe'de deprem yaşandı.

Depremin Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Deprem Türkiye'nin Doğusu ile İran'ın batısında da hissedildi.

Depremin merkez üssünün Halepçe ve Süleymaniye kentlerine yakın İran sınırında meydana geldiği öğrenildi. Meydana gelen depremde Halepçe'ye yakın 7 köyde ağır hasar meydana geldiği bildirildi. Depremde ilk belirlemelerde Irak genelinde 150'ye yakın yaralının olduğu öğrenildi.

Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını ifade etti.

Derbedihan İlçe Kaymakamı Nasih Mela Hasan da deprem sonrası yaptığı açıklamada, hükümete ivedi bir şekilde yardım çağrısında bulundu.

USGC tarafından yapılan ilk açıklamalarda depremin büyüklüğünün 7.2 olduğu açıklansa da daha sonra kuruluş bunu revize ederek 7.3'e çıkardı.

Başta Diyarbakır, Batman, Mardin, Hakkari ve Şırnak'taki yurttaşlar deprem sonrası sokaklara çıktı.

KANDİLLİ MERKEZ ÜSSÜ'NÜ İRAN OLARAK AÇIKLADI

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de deprem şiddetini 7.1, merkez üssünü ise İran olarak açıkladı.

İRNA: 7.6 büyüklüğünde deprem yaşandı

İran resmi ajansı İRNA'da yer alan habere göre, Kırmaşan'a bağlı Ezgel kentinde 7.6, 4.6 ve 4 büyüklüğünde depremler yaşandı.

Habere göre, söz konusu kentte artçı depremler de yaşandı.

İran devlet televizyonu ülkede 6 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar sokağa çıktı.

d1-044.jpg

d2-035.jpg

d3-020.jpg

d4-010.jpg

 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum