Iraklı Kürt yetkili: Bağdadi ölmedi, eminim!

Iraklı Kürt yetkili: Bağdadi ölmedi, eminim!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin en üst düzey terörle mücadele yetkilisi Lahur Talabani, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldürülmediğine söyledi. Talabani, "Yüzde 99 oranında eminim" dedi.

IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürülüp öldürülmediğine ilişkin tartışma sürüyor. Son olarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin en üst düzey terörle mücadele yetkilisi Lahur Talabani, Bağdadi’nin hayatta olduğundan ‘yüzde 99 oranında emin olduğunu’ söyledi.

Reuters’la söyleşi yapan Talabani, IŞİD liderinin Rakka’nın güneyinde olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Rusya Savunma Bakanlığı 16 Haziran’da Bağdadi’nin Rakka’nın güneyindeki IŞİD karargâhına düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceğini ve teyit sürecinde olduklarını açıklamıştı. ABD yönetimi bunu doğrulayamadıklarını vurgulasa da, Irak’tan yayın yapan El Sumarya televizyonu IŞİD militanlarının Bağdadi’nin ölümünü doğruladıklarını ve ‘yeni halife’yi ilan ettiklerini duyurmuştu.

Kamuoyu önünde ilk kez 2014’te, Musul’da ‘halifeliğini’ ilan ettiği sırada görüntülenen IŞİD lideri El Bağdadi’nin bugüne dek birçok defa öldürüldüğü öne sürülmüştü. IŞİD militanlarının bu iddiayı doğruladığına dair bir haber ilk kez gelmişti. Suriyeli muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Bağdadi’nin öldürülüğüne dair ‘teyit edilmiş’ bilgiye sahip olduklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.