Irak: Sokağa çıkma yasağının faydası yok

Irak: Sokağa çıkma yasağının faydası yok

Irak Sağlık Genel Müdürlüğü, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasını önlemek için tekrar sokağa çıkma kısıtlaması kararının verilmeyeceğini açıkladı.

Irak’ın yarı resmi Sabah gazetesine konuşan Irak Sağlık Genel Müdürü Riyad Halfi, Covid-19’la mücadele için sokağa çıkma kısıtlaması olmasının hiçbir faydasının olmayacağını belirtti.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının başarısız bir yöntem olduğunu kaydeden Halfi, bunun nedeninin de tedbirlere uyulmaması olduğunu ifade etti.

Vakaların artışın 2’nci dalgadan kaynaklandığını bildiren Halfi, Avrupa’da Covid-19 vaka ve ölümlerinin artmasının yeni mevsimde yeni bir dalganın geleceğine dair tehlikeli bir uyarı olduğunu ve tek çözümün tedbirlere uymak ve kalabalıklardan kaçınmak olduğunu söyledi.

Halfi, Iraklıların sadece yüzde 20’sinin maske kullandığını ve halkın çoğunluğunun tedbirlere uymadığını vurguladı.

Irak’ta şimdiye kadar 400 bin 124 kişide Covid-19 tespit edilirken, 332 bin 330 bin kişi sağlığına kavuştu, 9 bin 790 kişi ise yaşamını yitirdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.