Irak: Musul’da 30 kadın intihar saldırısı gerçekleştirdi

Irak: Musul’da 30 kadın intihar saldırısı gerçekleştirdi

Irak ordusu, Musul operasyonu sırasında yaşanan çatışmalarda onlarca kadının intihar saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Irak ordusu, Musul operasyonu sırasında kentin batısındaki mahallelerinde yaşanan çatışmalar sırasında onlarca kadının intihar saldırısını gerçekleştirdiğini açıkladı.

İngilizce yayın yapan Iraqi News’a göre,  Irak Ordusu Terörle Mücadele Teşkilatı Sözcüsü Sabah El Noaman, “Musul kentinin batısındaki çatışmalar sırasında IŞİD üyesi 30 kadının kendilerini patlattığını” duyurdu.

El Noaman, kısa bir süre önce 12 kadının gözaltına alındığını, bunların arasında Fransa, Almanya, Çeçenistan, İran, Fas ve Tunus vatandaşlarının bulunduğunu söyledi.

Irak hükümet güçlerinin Musul kentinin batısını, sekiz aydan fazla süren çatışmalardan sonra Temmuz ayında geri aldığının anımsatıldığı haberde Irak askeri yetkililerinin “Ağustos ayının sonunda Telafer’de İslam Devleti mensubu bin 300’den fazla kadın ve çocuğun teslim olduğunu, bu insanların arasında Rus, Türk ve Orta Asya ülkeleri vatandaşlarının yer aldığını söylediklerine” dikkat çekildi. (ANKA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.