Irak IŞİD'i Suriye'de vurdu

Irak IŞİD'i Suriye'de vurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'IŞİD'in yenilgiye uğratıldığını' söyleyerek Suriye'den çekilme kararı almasının ardından, Irak hava kuvvetleri yılın son gününde IŞİD'i Suriye'de hedef aldı.

Irak Hava Kuvvetleri’nin, Suriye’nin güneydoğusundaki el-Susa köyünde, IŞİD’in 30 komutanının bulunduğu bir binayı havaya uçurduğu belirtildi.

Irak Silahlı Kuvvetleri Birleşik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün Irak Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları, Suriye topraklarındaki el-Susa bölgesine güçlü bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Teröristlerin sığınak ve toplanma yeri olarak kullandığı iki katlı bina olan hedef tamamen yok edildi” dendi.

Hava saldırısının, IŞİD’in üst düzey 30 komutanının toplandığı sırada gerçekleştirildiği belirtildi. El-Susa köyü, IŞİD’in Suriye’deki son kalelerinden Hacin kenti yakınlarında yer alıyor. (Sputnik)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.