Irak Dışişlerinden ‘bombardıman’ açıklaması

Irak Dışişlerinden ‘bombardıman’ açıklaması

Irak Dışişleri Bakanlığı, koşullar ve nedenler ne olursa olsun Türkiye'nin Irak’a yönelik bombardımanlarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Irak Dışişleri Bakanlığı, TSK'ye ait savaş uçaklarının 27 Haziran’da Kandil’e bağlı Kortek’te iki sivil otomobile yönelik yaptığı hava saldırısında 3 kişinin yaşamını yitirmesi, 5 kişinin ise yaralanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, neden ne olursa olsun Türkiye'nin Irak’a yönelik saldırılarının kabul edilmez olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Uzun vadeli stratejik ilişkiler kurma ve Irak topraklarından komşu Türkiye güvenliğine karşı çıkan eylemleri önleme konusunda istekliyken, tek taraflı saldırıların Irak egemenliğini ihlal ettiği ve iki komşu arasındaki ilişkileri yöneten iyi komşuluk ilkelerine aykırı olduğuna inanıyoruz. Saldırılar hem bizim hem de halklarımızın ve uluslararası insancıl hukukunu ağır ihlalini teşkil ediyor. Koşullar ve gerekçeler ne olursa olsun Türk tarafından Irak bölgelerinin bombalanmasının kabul edilemez olduğunu ve durdurulması, egemenliğe saygı duyma gereği ve iki ülkenin sınırlarının güvenliğini sağlamak için karşılıklı işbirliğinin önemini vurguluyoruz."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.