Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye: Tüm güçlerinizi geri çekin

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye: Tüm güçlerinizi geri çekin

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi resmi olarak tüm askeri güçlerini Irak topraklarından çekmeye çağırdı. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, bakanlığa çağrıldı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’nde Zap, Avaşin ve Metine gibi alanlara yönelik başlattığı operasyona ilişkin Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’i bakanlığa çağırdı. Bakanlık, “Kışkırtıcı eylem ve ihlallerin durdurulması” çağrısını içeren notayı Türkiye büyükelçisine iletti.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, saldırılara tepki gösterilen açıklamada, “Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, birkaç gündür başlatılan büyük operasyonla ilgili olarak bakanlığa çağrıldı ve kendisinden bir açıklama istendi. Kendisine sert mesajlar içeren bir mektup da verildi. Bu tür eylemlere ve ihlallere son verilmesi istendi."

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Irak, uluslararası sözleşme ile Birleşmiş Milletler (BM) hükümlerine uygun olarak gerekli ve uygun önlemleri almak konusunda yasal hakka sahiptir. Türkiye, meydana gelen bu tür düşmanca ve tek taraflı eylemler karşısında Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve uluslararası hukuk kurallarına uymalıdır.” 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.