İpekyolu Belediye Eş Başkanlar'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İpekyolu Belediye Eş Başkanlar'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü için mesaj yayınladı.

Erk zihniyetin ürünü olan gerici ve baskıcı rejimlere karşı insanlık adına kutsal mücadelesini yürüten Rojavalı kadınlar şahsında tüm dünya kadınlarının gününü kutlayan eş başkanlar Kürt kadın mücadelesinin dünya ezilen sınıflarına umut ışığı olurken tüm dünya sistemlerinin taktirini ve saygınlığını kazandıklarının vurgusunu yaptılar.

Eş Başkanlar yayınladıkları mesajda şu ifadelere yer verdiler. “ 8 Mart 1957 tarihinde ABD’nin Newyork şehrinde 40 bin kadın dokuma işçisinin daha iyi çalışma şartları istemi üzerine yaptıkları grevde polisin olayı şiddetle bastırması ve fabrika kapısını işçilerin üzerine kapatarak çıkan yangında 129 kadının yaşamını yitirmesi üzerine ilan edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının özgür yaşam mücadelesinde egemen ve kapitalist erk zihniyetine karşı baş kaldırışın sembolik günü olarak dünya tarihinde yer edinmiştir. Dünya tarihinde savaş ve yıkımları yaratan inanışların egemen kapitalist moderniteden beslenen tekçi totaliter hegemonyanın yıkılışının tek gücü olan kadın özgürlük mücadelesi, insanı insan yapan ve özüne dönüşü sağlayan en temel kutsal mücadeledir. Bu mücadele; sadece kadınların değil, özünde ezilen sınıfların, sistemin açlık terbiyesine terk ettiği öksüzlerin, hakkı gasp edilmiş emekçinin,yasaklı dillerin,inanışların ve kültürlerin bir çığlığıdır.

Kadın gücünün ve değerinin düşürülmesinin başlangıcı olan tarih öncesi Mezopotamya tanrı krallarının çıkmasıyla başlayan erk zihniyet yönetimi, günümüze kadar insanlığa kattığı tek şey, iktidar kavgaları, savaşlar, açlık, soykırım ve kaoslar yaratmak olmuştur.Bu erk yönetimin doruk noktası insanlık değerlerini metalaştıran kapitalist modernite hegemonyası olarak günümüze kadar gelmiştir. Kürt kadınları öncülüğünde, bin yıllardan beri canavarlaşan sistemin ve doğuş noktası olan bu topraklarda mücadele vermesi tesadüfi değildir.Bu gün Kürt kadınlarının Rojava şahsında barbar ve feodal zihniyetin emellerine karşı vermiş olduğu mücadelenin tarihi derinliği buradan gelmektedir.Rajava'da kadın öncülüğünde yürütülen mücadele sıradan bir toprak veya güç savaşı değildir.Tüm insanlık tarihinin değerlerini yeniden özüne kazandırılması gibi büyük ve kutsal bir amacı barındırmaktadır.

Kadının eşit ve özgür yaşam mücadelesi bir hak mücadelesidir.Bu hak bahşedilen veya arzu edilen bir hak değildir, varlığımızın ve doğamızın bir gerçekliğidir ve bizi biz yapan temel unsurumuzdur.İnsanlığı yöneten sistemlerin tecavüz ve metalaştıran kültürlerine karşı yeni bir toplum şekillenmesi umudu içerisinde tün dünya kadınlarının ve erkeklerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlar.Bu onurlu mücadelede her düşünceden insanların bu kadere dur demesini temenni ederiz." ifadelerine yer verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.