İpek Bakımcı katledildiği yerde anıldı

İpek Bakımcı katledildiği yerde anıldı

Samandağ'da boşandığı eşi tarafından katledilen 27 yaşındaki İpek Bakımcı, katledildiği yerde kadınlar tarafından anıldı.

HATAY - Hatay'ın Samandağ ilçesinde boşandığı eşi tarafından katledilen İpek Bakımcı (27), katledilmesinin 7'nci gününde Antakya Kadın Dayanışması üyeleri tarafından vurulduğu yer olan Uzunbağ Mahallesi'nde anıldı. Yüzlerce kadının katıldığı anma programına, HDP Hatay İl Örgütü de destek verirken, kadınlar Bakımcı'nın katledildiği yere karanfiller bıraktı. 
Bakımcı'nın fotoğraflarının taşındığı anmada, sıklıkla "Yasta değil, isyandayız" ve "İpek'in hesabı sorulacak" sloganları atıldı. 

Anmada konuşan Antakya Kadın Dayanışması üyesi Sevgi Kurtdere, İpek'in katledilmesinin sebebinin kadın olmasından kaynaklandığını söyledi.
'AKP'nin politikaları kadın katliamlarını artırıyor'

Kadın katliamlarının tek sorumlunun AKP iktidarının kadına dönük ayrımcı ve ötekileştirici politikaları olduğunu vurgulayan Kurtdere, AKP'nin kadın politikaları ile kadın katliamlarının artmasına öncülük ettiğini kaydetti. Yine devlet mekanizmasının yasaların değişmesi ve cinsiyet eşitliğinin her alanda tesis edilmesi gerektiğini ifade eden Kurtdere, şiddet gören kadının sorununun özel olmadığını toplumsal olduğunu vurguladı. 

Dedikodu mekanizmasıyla kadınları yıpratma, hedef haline getirmenin kadına şiddeti teşvik ettiğini belirten Kurtdere, kadınların ortak mücadelesi ile tüm sorunların aşılacağını söyledi.
Yapılan açıklamanın ardından yürüyüşe geçen kadınlar, İpek Bakımcı'nın ailesinin evine kadar yürüyerek, aileye başsağlığı dileklerini ileterek eylemlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.