Instagram'da bin dolara bebek satışı!

Instagram'da bin dolara bebek satışı!

Endonezya'da, Instagram aracılığı ile bebek satışı yapan çete tutuklandı. Instagram'dan yapılan açıklamada, "suç teşkil eden faaliyetleri yasaklıyor ve anında kaldırıyoruz" denildi.

Endonezya polisi, Instagram’da bin dolara bebek satan bir şebekenin üç üyesiyle bir müşterilerinin gözaltına alındığını açıkladı. Cava polis sözcüsü Frans Barung Mangera, hesabın sahibi olan kişilerin, Endonezya’daki çocuk koruma yasaları uyarınca 15 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

‘C86: CAVALI, BİR AYLIK’

Polise göre, şebeke üyeleri kapatılan Instagram hesaplarında özellikle genç ve evlenmemiş hamile kadınlara danışmanlık hizmeti verdiğini ve ‘aile sorunlarına’ çözümler ürettiklerini söylüyordu. 700’den fazla takipçisi olan hesabın bir yıldır aktif olduğu belirlendi.

15 Eylül’deki son mesajda ‘C86’ adlı bir bebeğin fotoğrafının altında ‘Cavalı, bir aylık ve Müslüman’ bilgileri yer alıyor ve ilgilenenlerden bir Whatsapp numarasıyla iletişime geçmeleri isteniyor. Polis sözcüsü Mangera, İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesine bu hesap üzerinden şimdiye kadar en az üç bebeğin satıldığına inandıklarını söyledi.

Instagram’dan yapılan açıklamada, “Kullanıcılarımızın güvenliği ana önceliğimiz. Kurallarımız kullanıcıların platformumuz üzerinden insan satışı dahil, suç teşkil eden faaliyetler yürütülmesini yasaklıyor. Bu tür içerikleri anında kaldırıyoruz” denildi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.