İnşaat işçileri ‘Şantiye TV’ kuruyor

İnşaat işçileri ‘Şantiye TV’ kuruyor

İnşaat-İş Sendikası, kötü çalışma koşulları ve iş cinayetlerine karşı işçilerin sesini duyurmak amacıyla Şantiye TV kuruyor.

İnşaat İş Sendikası (İnşaat-İş), işçilerin sesini yükseltmek amacıyla Şantiye TV’yi kuracaklarını açıkladı. Sendikadan yapılan açıklamaya göre, 21 Şubat’ta kurulacak olan kanal, insanlık dışı çalışma koşullarına ve iş cinayetlerine karşı inşaat işçisinin sesini duyurmak amacını taşıyor.

İş hukuku, iş güvencesi ve işçi sağlığı konularında programlar yapılacak olan kanalda, sınıf örgütlülüğünü sağlamayı esas alacak. Youtube üzerinden yayın hayatına başlayacak kanal, 21 Şubat’ta izleyiciyle buluşuyor. 

İnşaat İş’ten yapılan “Geliyoruz” başlıklı açıklamada şöyle denildi: “Direnişlerimiz, yaratmaya çalıştığımız sendikal kültür, var ettiğimiz araçlarımızla oluşturduğumuz birikimi, düzenli yayın yapan bir TV kanalına aktarmaya giriştik. Şantiye TV, örgütsüz ve ‘sahipsiz’ görülen inşaat işçilerinin sendikamız çatısı altında örgütlü bir güce dönüşebilmeleri için bugüne kadar sergilediğimiz ısrarlı pratiğin bir devamı olarak görülmelidir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.