İngiltere'yi ayağa kaldıran 'Charlie bebek' öldü

İngiltere'yi ayağa kaldıran 'Charlie bebek' öldü

Dünyada sadece 16 çocukta rastlanan genetik bir hastalıkla mücadele eden bebek Charlie’nin hayatı sonrandırıldı. Bebeğin ailesi Charlie’yi tedavi için ABD’ye götürmek istese de İngiliz mahkemeleri ve AİHM izin vermemişti.

Tedavi süreci dünya çapında tartışma yaratan 11 aylık İngiliz ‘Charlie bebek’ Charlie Gard hayatını kaybetti. Henüz bilinen bir tedavisi bulunmayan ve dünyada sadece 16 çocukta bulunan ‘mitokondriyal tükenme sendromu’ adlı genetik hastalıkla mücadele eden Charlie’nin tedavisi, çeşitli yargı süreçlerinden geçmişti. Charlie’nin ailesi, hiç denenmemiş bir tedavi için Charlie’yi ABD’ye götürmek istemiş, doktorlar karara itiraz etmişti.

Çocuklarının tedavi görmesini isteyen Connie Yates ve Chris Gard çifti mahkemeye başvurmuş ancak bu talep İngiliz mahkemelerinin engeline takılmıştı. Aile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitse de AİHM, İngiliz mahkemesinin vermiş olduğu kararın nihai olduğunu duyurmuştu. Hastalığı nedeniyle kaslarını kullanamayan Charlie, göremiyor, duyamıyor, ağlayamıyor ve makineler olmadan nefes alamıyordu. Solunum cihazından ayrılmasına karar verilen Charlie, adı açıklanmayan bir bakımevinde doktor kontrolü eşliğinde hayata gözlerini yumdu. (Hürriyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.