İngiltere'de maaşın yüzde 80'ini devlet ödeyecek

İngiltere'de maaşın yüzde 80'ini devlet ödeyecek

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak, virüse karşı alınacak yeni ekonomik önlemleri açıkladı. Sunak, işe gidemeyen çalışanların maaşının yüzde 80'ini devletin karşılayacağını ve KDV ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.

 İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın bakanlarıyla yaptığı basın toplantısında korona virüsünün İngiltere ekonomisine getireceği yüke karşı birtakım önlemler açıklandı. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, korona virüsü (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı alınan önlemler kapsamında, ülke tarihinde ilk kez iş yerlerine gidemeyen çalışanların maaşının yüzde 80’inin ayda 2 bin 500 pound kadar devlet tarafından karşılanacağını duyurdu.

İnsanların işlerini kaybetmekten endişe duyduğunu bildiklerini anlatan Bakan Sunak, salgına karşı uygulanacak ekonomik müdahalenin çalışanların işlerini ve gelirlerini de koruyacağını aktardı.

Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın açıkladığı önlemler şu şekilde:

  • İşe gitmeyen çalışanların maaşlarını tavanı maaşın yüzde 80’i ve 2 bin 500 pound olmak üzere hükümet ödeyecek
  • Haziran ayının sonuna şirketlerin önümüzdeki çeyrek KDV ödemeleri ertelenecek. Bu ekonomiye 30 milyar pound verilmesi anlamına geliyor.
  • Bireylerin gelir vergisi ödemeleri ertelenecek.
  • Şirketlere işleri sekteye uğradığı için verilecek kredilere 12 ay boyunca faiz uygulanmayacak.
  • Sosyal güvenlik ödemeleri önümüzdeki 12 ay boyunca bin pound artacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.