İngiliz gazeteci sınırdışı edildi

İngiliz gazeteci sınırdışı edildi

Yerel seçimleri izlemek üzere İstanbul'a gelen İngiliz gazeteci sınırdışı edildi. Steve Sweeney bir gün gözaltında tutuldu.

Yerel seçimleri izlemek üzere Türkiye’ye gelen İngiliz gazeteci Steve Sweeney gözaltına alındı. Bir gün gözaltında kalan Sweney sınırdışı edildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, İngiltere’de yayın yapan Morning Star gazetesinin dış haberler editörü Steve Sweeney, yerel seçimleri izlemek üzere İstanbul’a geldi. Havalimanında gözaltına alınan gazeteci bir gece nezarethanede tutuldu. Sweney işlemlerin tamamlanmasının ardından cuma günü sınırdışı edildi. Gazeteci, yerel seçimleri doğu ve güneydoğu illerinde takip etmeyi planlıyordu.

Morning Star gazetesinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Sweeney Cuma günü öğle saatlerinde ülkesine geri döndü.

Açıklamada “Star’ın uluslararası editörü Sweeney, tartışmalı yerel seçimleri takip etmek üzere gittiği Türkiye’den sınır dışı edildikten sonra Britanya’ya geri döndü. Kendisi yorgun ama iyi. (Recep Tayyip) Erdoğan rejiminin insan hakları ihlallerine karşı daha fazla sesini yükseltmeye kararlı olduğunu söylüyor” ifadesi yer aldı.

Siyasi çizgisini “Dünyada İngilizce dilinde yayın yapan tek sosyalist günlük gazete” olarak tanımlayan Londra merkezli Morning Star 1930 yılından bu yana çeşitli isimlerle faaliyet gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.