İnci Kefali av yasağı başlıyor

İnci Kefali av yasağı başlıyor

Dünyada sadece Van Gölü Havzası'nda yaşayan endemik balık türü olan İnci Kefali, 15 Nisan'dan sonra avlanamayacak.

VAN - Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinden oluşan komisyonun kararıyla, dünyada sadece Van Gölü Havzası'nda yaşayan endemik balık türü olan İnci Kefali 15 Nisan tarihinden sonra avlanmayacak. Uzmanlara göre, özellikle üreme döneminde yapılan avlanmalardan dolayı İnci Kefali'nin nesli yok olmakla yüz yüze.

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı olması nedeniyle bu suya yumurtalarını bırakamayan İnci Kefali balıkları, üremek için ilkbahar aylarında sürüler oluşturarak akarsulara doğru göç yolculuğuna çıkması ile biliniyor.

Üreme döneminde avlanmanın önüne geçmek için avlanma sezonunun belirtilen tarihte sona ereceğini duyuran komisyonun getirdiği yasak, 15 Temmuz'a kadar sürecek. 

Gelen av yasağının memnun ettiği ekolojistler, aynı kararın Çatak sularında yaşayan endemik bir tür olan Kırmızı Benekli Alabalık türü için de uygulanması istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.